От 19 август започнаха първите футболни двубои на стадиона в „Арсенал“ АД, които дадоха началото на есенните работнически турнири. Те се провеждат под егидата на Синдикалния съвет на КНСБ в дружеството и са посветени на 100-годишнината от установяването на предприятието в Казанлък.
Девет отбора ще се борят за футболната купа, като за първи път от много години в надпреварата участва три тима от Завод 4 в Мъглиж. Участниците са разделени в две предварителни групи, като първите два във временното класиране ще преминат в следващата фаза – полуфиналите, които ще се играят на 11 и 12 септември. Мачът за третото място е на 13 септември, а финалът на 16 септември, според направеният график.
В първата група са отборите на Завод 0, Завод 2, Завод 4/150, Завод 4/Мечо (наречен на талисмана на отбора) и Завод 6/12 (сборен състав). Във втората група са тимовете на Завод 1, Завод 3, Завод 4/170 и на Завод 5.
В първите три мача се получиха доста изразителни резултати. На 19-ти Завод 0 разгроми с 8:2 Завод 2, на следващия ден Завод 3 и Завод 1 завършиха при резултат 2:0, а на 21 август Завод 4/Мечо победи с 5:0 колегите си от Завод 4/150.
Предстои да се изготвят и графиците за турнирите по волейбол за мъже, в които участват четири отбора и турнира по народна топка при дамите, където има записани също четири тима. Голям е и броя на записалите се в състезанието по стрелба с пистолет.
Тази година, във връзка с вековния юбилей на дружеството, през май се проведе и пролетен арсеналски шампионат. В него доминираха отборите на Завод 0, които станаха шампиони във футболния и волейболния турнир. В надпреварата при народна топка през пролетта, тогава станаха момичетата от Завод 5.
Новите шампиони в работническите спортни игри, по традиция, ще бъдат наградени по време на Празника на „Арсенал“ АД, който ще бъде на 27 септември.