В яз. „Копринка“ количеството вода е 25.7 милиона куб. метра

То е над минималния праг за спиране водоподаването за промишлени цели

Към момента няма нищо необичайно с количеството вода в язовир „Копринка“. То е около 25 милиона и 700 хиляди кубически метра при праг от 18 милиона кубически метра вода, при който водоподаването за промишлени цели се прекратява. Това съобщи на пресконференция днес областният управител на Стара Загора Методи Марков.
Към момента няма и тенденция и не се предвижда въвеждане на драстичен воден режим в област Стара Загора, в някои малки населени места е въведен частичен режим в определени часове от денонощието.
Методи Марков каза още, че общо 11 населени места в област Стара Загора са засегнати от частичен воден режим, като най-много такива има в община Братя Даскалови.
Екипът на ВиК Стара – Загора, е разработил серия от мерки за справяне с въвеждането на воден режим в населените места от областта, които са зависими от гравитачни водоизточници или са със сондажни кладенци, които са на неголяма дълбочина. Това съобщи управителят на дружеството инж. Радостин Миланов. Въпреки неблагоприятните метеорологични условия, за град Стара Загора не съществува каквато и да е заплаха по отношение въвеждането на воден режим.