За осми път в Техническия колеж в Казанлък бе открита новата учебна година. 43 първокурсници по специалността „Технология на машиностроенето“ прекрачиха прага на учебното заведение на 3 октомври 2024 година. 35 от тях са кадри на „Арсенал“ – най-голямото машиностроително предприятие в България. Още един арсеналец прекрачва за първи път прага на Колежа, но започва от втори курс, тъй като се прехвърля от Техническия университет в Габрово, уточниха от учебния отдел на Технически колеж – Казанлък.
Новата 2024/2025 година бе открита от директора на Колежа проф. Ивайло Ганев. Той подчерта колко важно е учението за развитието на всеки човек и на обществото като цяло. За пореден път проф. Ганев акцентира върху това, че само в Техническия колеж в Казанлък са създадени условия студентите да учат и да работят едновременно. Той не пропусна отново да благодари на местната власт и на местния бизнес за подкрепата, която получава Колежа и особено тяхната заслуга това висше учебно заведение в структурата на Технически университет – София, да бъде открито в Казанлък и да продължава успешно да работи. На първокурсниците проф. Ивайло Ганев пожела успех в учението и в бъдещата професионална реализация - разбира се, след като успешно завършат висшето си образование.

От името на местния бизнес поздравление към новите първокурсници поднесе инж. Владимир Чучумишев, ръководител-направление „Образование, квалификация и кариерно развитие“ в „Арсенал“ АД. Той подчерта колко важно за град с развита промишленост като Казанлък е да има висше техническо училище, а то е факт, благодарение обединените усилия на общинска администрация и местния бизнес. От значение е и фактът, че казанлъшките фирми се обединиха в дарителска кампания, подета по инициатива на „Арсенал“, и със свои средства успяха да създадат база на Колежа, която той ползва вече седма година. „За нас е важно не само откриването на Техническия колеж, но и неговата устойчивост. Това също успяхме да постигнем – вече осма година Колежът приема първокурсници“, подчерта инж. Чучумишев. По думите му, 1/3 от младите специалисти, които са професионални бакалаври или магистри от Колежа, се реализират в техническите отдели или заемат ръководни длъжности.