Ултрамаратонецът Ради Милев с нов световен приз на 6-дневното бягане в Унгария Спортната гордост в маратонските бягания на Казанлък и на цяла България – утрамаратонецът Ради Милев, стана първи на Световното първенство на 6-дневно бягане, което се проведе в Балатонфюред, Унгария, от 5 до 11 септември. Неговото участието в най-дългото бягане в света стана възможно финансова подкрепа на Коалиция „Алтернативата на гражданите” чрез едноименната фондация „Алтернативата на гражданите За Казанлък”. По предложение на общинските съветници от Коалицията Ради Милев бе Вписан в Почетната книга на Казанлък през тази година. Самият той участва за 7-и път в състезанието, като три пъти досега е поставял световен рекорд на него. Стратегията му е да бяга равномерно през 6-те дни на най-дългото бягане в света се увенча с успех и той финишира първи в категорията при мъжете 75+.
Състезанието в Унгария се провежда за 13-та година. През последните години то се откроява като най-силното 6 -дневно бягане в света и с право се провежда като състезание за Световната купа.
През 2024 година Световното първенство е най-силното състезание на 6 дни за всички времена. Лимитът на броя участници (112) отдавна е запълнен и има списък на чакащите (в случай, че някой се откаже).
Състезанието се провежда в парк близо до езерото Балатон, по затворен контур с дължина 898,88 метра с леви и десни завои, без право за промяна посоката на движение. Новият световен шампион, първият за България в тази възрастова категория е от Казанлък, и неговото име е отново Ради Милев. Подробности за представянето му ще публикуваме в медиите на „Арсенал“ АД, след неговото завръщане в родния град.