Откриването на фестивала OPEN BUZLUDZHA 2024 е утре, 8 август, от 19:10 часа. Музикалната програма ще започне с бандата Jupiter 7 в 19:30 на Основна сцена. Програмата на Монументална сцена започва с първото 3D-мапинг шоу в 21:00 часа.

Броени часове остават до старта на Open Buzludzha Festival, който традиционно ще се проведе в подножието на връх Бузлуджа, на едноименната поляна. Участват "Уикеда", "Керана и Космонавтите", Hayes & Y и впечатляващо 3D-мапинг шоу на живо.

В продължение на три дни и три нощи /до неделя/, на три музикални сцени (основна, монументална и горска), под открито небе, повече от 10 български и чуждестранни банди, над 20 DJ-и, тематични партита и 3D мапинг шоу на живо очакват гостите на събитието. Овен със страхотна музикална, фестивалът се отличава с богата дневна програма. Във фестивалната игра „Спомени от бъдещето“ посетителите ще могат да се включат в 10 Бузлуджа изживявания, да усетят мястото и научат повече за каузата на фестивала.

Освен това, организаторите обявиха графика на всички допълнителни възможности и удобства за посетителите. Преди концертите вечерта, за работещите ще има специално обособена горска co-working зона през деня с интернет и работно пространство, която ще е на разположение от четвъртък сутринта до неделя след обяд. В къмпинг зоната ще могат да се настанят гости със собствена палатка или кемпер, или пък с оборудвана палатка под наем при предварителна резервация. На разположение са бани, тоалетни и течаща вода за къмпингуващите.

За пристигащите със собствен автомобил - паркирането е организирано в обособената Welcome зона при монумент “Факлите” и е безплатно. Вътре във фестивалната зона между сцените ще се движи фестивалния бус за удобство на посетителите. За пристигащите с междуградски транспорт и отседналите в Казанлък от ж.п. гарата на Казанлък до Welcome зоната по график ще се движи и безплатният шатъл бус на фестивала. Разписанието му и всички детайли можете да намерите на линка: https://buzludzha-project.com/festival/.