За два дни - над 50 пожара в Старозагорска област

Само през почивните дни на територията на област Стара Загора са регистрирани над 50 пожара в тревисти и горски местности. Пожар изпепели сградата на училището в село Гранит и апартамент в Стара Загора.

В началото на седмицата екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" работи на два действащи пожара. Два екипа огнеборци гасиха пожара в мъглижкото село Ягода и четири екипа работиха по овладяването на огъня в село Яворово, община Стара Загора.

Във връзка със зачестилите случаи на пожари по време на летния сезон и с цел предотвратяване на риска от пожари в земеделски площи, сухи треви и горски територии в област Стара Загора, областният управител Ива Радева и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ апелират към гражданите да бъдат бдителни и да спазват указанията и предписанията за безопасност. Да не се палят огньове на необезопасени и специално обозначени за целта места, да не се горят стърнища и сухи треви, да не се хвърлят навън фасове от цигари.