Броени дни, след като отново отвори врати, обновен и гостоприемен, ресторант ”Орешака” в Казанлък предлага ново изкушение за ценителите на хубавата храна.
Една незабравима седмица, от 22 до 28 юни, в която само тук можете да се насладите на неустоимото съчетание от белуга, черен хайвер и водка. Невероятни рецепти, приготвени от кулинарните вуртуози на „Орешака”, ще превърнат вечерта в незабравимо преживяване в живописната градина на ресторанта.
Здравословната белуга
От белугата могат да се приготвят изобилие от рецепти - вкусни стекове, шишчета, гурме-пържоли, задушени ястия, рибена чорба, бульони и сосове. Това също я прави едно от най-полезните храни в менюто ни - калориите на есетровата риба се получават от полезни протеини и мазнини, а не от въглехидрати.
За всички, които съблюдават здравословното хранене, тя е една от най-подходящите храни и съдържа богата палитра от полезни съставки – белтъчини, ненаситени мастни киселини, витамини PP, В1, В2, С, микроелементи калций, магнезий, натрий, калий, фосфор, желязо и още ред други.
Консумацията на есетрово месо спомага за нормализиране на кръвното налягане, засилва имунитета, влияе благоприятно върху мозъка и сърдечната дейност на организма, подобрява обмяната на веществата, подмладява кожата. Влияе благотворно върху работата на стомашно-чревния тракт.
Черно злато, но не е нефт
Но това, което прави белугата единствена в света, е нейният хайвер. Черният хайвер неслучайно е сравняван със злато. Вкусът на този признат в световната кулинария деликатес е изключително мек и деликатен, а ценителите на изисканите храни го описват като уникален. Черен хайвер са опитвали още през 13 век, а първите сведения го свързват с внука на Чингис хан. И до наши дни – този изкусителен деликатес си остава ненадминат по вкусови качества. Откакто е познат и до днес, той е символ и за благосъстояние.
Хайверът е една от най-здравословните храни – съдържа протеини, калций, магнезий. Влияе положително при високо кръвно налягане и на сърдечно-съдовата система. Укрепва костите, подобрява зрението.
Вкусното „черно злато” е един от най-мощните афродизиаци. Освен това, е сигурен антидепресант, поради съдържанието на Омега-3 мастни киселини.
Хайверът спада към гурме културата, консумира се в малки количества, с финес и изисканост. Тъй като може да се комбинира по различни начини и да се подреди в луксозни ордьоври, е истинско предизвикателство за всеки шеф готвач да го поднесе.
С водка – просто класика
И третият компонент, без който белугата и черният хайвер сякаш са незавършени в менюто е ... водката. Комбинацията на хайвер с водка е просто класика. Питието подчертава вкуса на изисканата храна и доставя истинска наслада, която човек би искал непременно поне да повтори.
Mеню „Белуга“
- Микс зелени салати c домашно опушена белуга с мариновано печено
авокадо, чери домати и бадемово лимонен дресинг
- Бистра супа белуга с препечени кростини поднесена с ароматен дип
- Карпачио белуга върху канапе от краставици с пъдпъдъчи яйца и черен хайвер
- Зелени аспержи с поширано яйце,черен хайвер и водка „Белуга” coc
- Белуга темпура със coc тартap
- Филе белуга на BBQ със Зелени аспержи,пресни бейби картофки
и coc холандез
За резервации:
Тел. 0700 70 717, www.oreshaka-bg.com
Казанлък, ул. „Орешака“ № 86, срещу стадион „Севтополис“
0 коментара
Все още няма коментари към публикацията. Бъдете първи и споделете Вашето мнение!