Дебютният игрален филм на режисьора Атанас Михайлов – „Киберпрестъпност”, предпремиерно показват на ученици, като първата спирка е на 30 януари в Бургас, съобщават от екипа на филма. Следват Стара Загора – на 31 януари, Пловдив – 1 февруари, Варна – 5 февруари, и Плевен – 6 февруари.
Лентата ще бъде показвана на ученици и представена от създалите й. След всяка прожекция ще има дискусия по темите за престъпността в интернет и децата, които се засягат в продукцията. Кампанията на филма се осъществява с пряко партньорство с инициативата „Пази детето в интернет”.
„Киберпрестъпност” е с основна тема за опасностите в интернет. Сценарист и режисьор е Атанас Михайлов. Филмът е съвместен проект на „Кино академия за таланти“ (продуцент) и ГДБОП – дирекция „Киберпрестъпност”, и е създаден по действителни събития. Разказва за случайните запознанства в социалните мрежи, които често се превръщат в кошмар, изнудваните момичета от педофили, както и училищния тормоз между съученици, които се снимат тайно в съблекалните след час по физическо и пускат видеата в интернет.
„На всеки 37 секунди се извършва по едно интернет престъпление някъде по света“, казва режисьорът и сценарист Атанас Михайлов. Участват Александър Велев, Явор Колев, Тервел Пулев, Ники Кънчев, адв. Доби Главинчева, Емил Костов, Радослав Колев, Тодор Шейнов, Василена Спасова, Кристина Барганска, Самоел Ованесян, Явор Колев. Оператор е Емилиан Дечев, а първи асистент режисьор – Калоян Патерков.
Официалната предпремиера на 9 февруари, когато филмът тръгва на голям екран в избрани киносалони в страната. Червеният килим е на 7 февруари в София, а премиерата е на 16 февруари.