Общинските съветници в Казанлък се събират извънредно на 22 декември в зала „Инфра“. В дневния ред са включени 24 точки.
Сред предложенията за гласуване са приемане на План-сметка за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битови отпадъци и за поддържане чистотата на териториите за обществено ползване и на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост на община Казанлък за 2024 година, изготвяне на проект за Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет в Казанлък, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, както и изменение на Бюджет и инвестиционна програма за 2023 година. Размерът на таксата за битови отпадъци няма да бъде променяна.
В дневния ред е включено още предложение за възлагане управлението на Диагностично-консултативния център “Районна поликлиника” на настоящия управител д-р Красимир Пейчев. Ще се гласува и промяна в състава на постоянните комисии.
На общинския съветник Драгомир Петков от групата на коалиция „Алтернативата на гражданите“, който е подал оставка, в комисиите по Икономика, бюджет и финанси и Разпореждане с общинска собственост, европейски проекти и бизнессреда в местния парламент ще влезе Красимира Харизанова.