Казанлъшки лекар е сред номинираните за „Личност на годината 2019“ в годишната класация на сайта Флагман. Бг.
Това е израсналият в Казанлък и за кратко стажувал в местната болница анестезиологът д-р Николай Игнатов.
От 2011 година д-р Игнатов живее и работи в Бургас, където е началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение на университетска болница „Дева Мария“.

Лекарят е сред шестимата към момента номинирани личности, живеещи в Бургас за престижната статуетка на Флагман.
Той е номиниран заради професионализма, смелоста и всеотдайноста си, както и заради участието му като доброволец лекар в три доброволчески мисии в размирни райони и райони с военни действия. Изключителният му професионализъм дава шанс на стотици хора.

Д-р Николай Игнатов е бивш възпитаник на казанлъшкото училище „Никола Ланков“ сега „Чудомир“. Завършва медицина в Тракийския университет в Стара Загора, в периода 2010-2011 година е Републикански консултант по Анестезиология и интензивно лечение.
Съпругата му също е от Казанлък- Соня Игнатова, която бе една от първите ТВ водещи в местната телевизия.


През октомври 2019 година доктор Игнатов се завръща от поредното си пребиваване в Сомалия, където за няколко месеца ужасът на военните действия е бил негово ежедневие, пише в специална статия за казанлъшкия лекар Радостина Георгиева от Флагман. бг
Да помагаш на ранени от военни действия, възпитава друг модел на поведение и отношение към човека, развива самообладанието до невъзможност, казва пред изданието д-р Игнатов.



„За мнозина е лудост да загърбиш подредената и сравнително спокойна атмосфера на обичайното си работно място и да избереш да бъдеш в милитаризирана зона. За мен е дълг. Замислете се – дори и в момента това, което сме гледали по филмите – бомбардировки, стрелби, пожари – някъде е действителност. Ние сме благословени да живеем в мирно време, но на много места по планетата не е така и там нуждата от медицинска помощ е крещяща. Да помагаш на ранени от военни действия, възпитава друг модел на поведение и отношение към човека, развива самообладанието до невъзможност, тренира умението да вземаш решения за части от секундата. Да си лекар там, където всеки има нужда от лекар, е усещане, което не може да се опише“, разказва д-р Игнатов за решението да бъде част от мироопазващи мисии, взето преди години.
В биографията си д-р Игнатов има много интересни случки по цялото земно кълбо. С особено чувство обаче си спомня за министъра на промишлеността и енергетиката на Руската федерация Сергей Лисовски. Той постъпва в отделението на д-р Игнатов в УМБАЛ „Дева Мария“ в Бургас в изключително тежко състояние, а когато животът му е вън от опасност, е транспортиран за лечение в Руската федерация. Малко по-късно към Руската федерация тръгва и д-р Игнатов, извикан, за да консултира състоянието на пациента си. Месеци след като Сергей Лисовски се възстановява, той отново пристига в Бургас, за да благодари на своя спасител. „Въпреки че състоянието ми се следи в Русия, най-голямо доверие имам на д-р Игнатов“, сподели тогава Лисовски.


Процедурата по номиниране на изявени личности ще продължи до 13 януари.
Всеки гражданин - индивидуално, организация или група от наши читатели могат да направят своето предложение – подкрепа за д-р Игнатов на електронната ни поща mediator.bs@gmail.com.
Казанлъчани могат да подкрепят д-р Николай Игнатов като изпратят мейли за подкрепа към лекаря, роден и израснал в Казанлък д-р Николай Игнатов.
Самото интернет гласуване ще се проведе От 00,01 часа на 14 януари 2020 г. до 23:59 часа на 21 януари 2020.
То ще е с 50 % тежест при изчисляването на крайния резултат.

Изключително важна е подкрепата ни за лекаря тогава, като активно се включим в интернет гласуването на сайта на Флагман. бг https://www.flagman.bg

Останалите 50 % ще се оформят от вота на компетентно 5 членно жури.
Победителят в класацията ще получи уникалната статуетка Флагман, на бургаския скулптор Огнян Петков.

Тържествената церемония по награждаването на „Личност на годината 2019“ ще се проведе на 24-ти януари, петък, 2020 г. в зала „Георги Баев“ на Културен център Морско казино в Бургас и е под патронажа на областния управител Вълчо Чолаков.