Успешни конкурсни участия през юни за младите талантливи певци от шкоал "Орфей" към Народно читалище "Възродена Искра - 2000" - Никола Пенчев на 11 години, Кристиян Йовчев -5 години, Белослава Зелямова - 8 години и Даная Георгиева - на 9 години. Техен музикален педагог е Мариана Мъгева. Децата участваха в различни международни конкурси в страната и получиха признание за певческите си качества.

На V Международен музикален конкурс ,,Аз уча музика‘‘ във Варна, провел се на 25 и 26 юни 2023 г., отличиха Никола Пенчев със сребърен медал в категорията поп песен, за автентичното изпълнение на песента на Scorpions –Humanity.

На Международният конкурс ,,Слънце радост, красота‘‘ в Несебър 15-19 юни 2023 г., малкият песнопоец Кристиян Йовчев, който е само на 5 г. и беше най-малкият участник, успя да впечатли журито с трудните за възрастта си песни.Той изпя ,,Слънчева дъга‘‘ и
,,Българска роза‘‘ и получи за изпълнението си бронзов медал. През годината вече има златен медал от националния конкурс ,,С България в сърцето‘‘.

Белослава Зелямова се завърна от Международния конкурс ,,Корабът на изкуствата‘‘ в Поморие, състоял се на 24-25 юни 2023 г. с поощрителна награда за песента "Мама Мia" на ABBA,след голяма конкуренция във 2-ра възрастова група.

И Даная Георгиева се представи прекрасно с песента ,,Sway’’ в Банкя на Международния конкурс ,,Вярвай, искай, можеш‘‘, където бе отличена с медал като финалист.

Финалното участие на певците на концерта на Читалище ,,Възродена Искра – 2000‘‘ е на 29 юни 2023 г.