Кино под звездите в Казанлък

Пътуващият кинофестивал „Филмирай“ отново идва в Казанлък. Организаторите и тази година са подготвили интересна селекция от филми, които казанлъчани и гостите на града ще могат да гледат през месец юли.

В периода от 14 до 16 юли на голям екран под звездите в Алиолувата къща ще бъдат представени филмите „Как се научих да летя”, „Лъжецът“ и „Доктор на повикване”. Прожекциите са под открито небе и започват от 21 часа в двора на Алиолувата къща. При лошо време прожекциите ще бъдат на сцената на театър ,,Любомир Кабакчиев”.

14 юли /петък/: „Как се научих да летя” - драма. Действието в него се развива на идиличния остров Хвар, създавайки картина на безгрижно детство както през детинското възприятие на света от страна на София, така и от гледната точка на баба й. Историята улавя онзи момент, в който житейската перспектива на героинята се променя така, че бележи началото на нейната зрелост – това е моментът, за който всяко дете мечтае и очаква с нетърпение, и за чието настъпване жадуваме и ние, възрастните. Другият главен мотив е прошката и семейното помирение.

15 юли /събота/: ,,Лъжецът ” – комедия. Жером е компулсивен лъжец. Семейството и приятелите му вече трудно издържат на това и се опитват да го променят. Но нищо не помага - Жером затъва все по-дълбоко в мрежата си от лъжи, докато един ден не го застига проклятие свише - всичките му лъжи започват да се сбъдват.

16 юли /неделя/: ,,Доктор на повикване” – комедия. 65-годишният Пиерфранческо е лекар, който работи нощем и не е особено приятелски настроен към пациентите си. Една нощ преживява инцидент с 30-годишния доставчик Марио. Колелото на Марио е потрошено, а Пиерфранческо е ранен така, че вече не може да шофира. И двамата ще бъдат уволнени, но на лекаря му хрумва спасителна идея - Марио ще помогне с визитациите, а с колата на Пиерфранческо могат да се осъществят доставките.

Цената на билетите за кинофестивала са за възрастни – 10 лв., за пенсионери и ученици – 8 лв., а за деца под 6 години е безплатно.