Присъда лишаване от свобода за 2 години и 8 месеца при първоначален „строг“ режим получи 33-годишен казанлъчанин за закана с убийство и нанасяне на телесни повреди на майка си и сина си в условията на домашно насилие.
От Районна прокуратура-Стара Загора уточняват, че той е признат за виновен по три обвинения - за това, че в периода от 12.12.2022 г. до 04.01.2023 г. в Казанлък, за втори път е нарушил Заповед за защита от домашно насилие, както и за това, че се заканил с убийство спрямо майка си и сина си. Освен това в условията на домашно насилие е нанесъл леки телесни повреди на същите лица.
Още през 2021 г. на 33-годишния Х.М. е издадена заповед за незабавна защита от Районен съд-Казанлък, с която се забранявало на мъжа да извършва домашно насилие – физическо, психическо, емоционално спрямо майка си и сина си. Въпреки това той я е нарушавал системно, като на няколко пъти осъществявал закани с убийство и нанесъл телесни повреди на своите роднини. Престъпленията са извършени в условията на домашно насилие, уточняват от прокуратурата.
По искане на наблюдаващия прокурор по делото Х.М. е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
По одобрено от Районен съд-Казанлък споразумение на Х.М. е наложено наказание в размер на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим. Той има и предишна присъда - за извършени кражби.
Определението на съда е окончателно.