Брой 339 – откриват нов завод на „Арсенал“, строителите празнуват Новият, 339-и, брой на в. „Трибуна Арсенал“ идва с новината, че официално отваря врати новият, супермодерен завод на „Арсенал“. Той е разположен в Индустриалната зона на Стара Загора. Основното оборудване в него се състои от машини с цифрово-програмно управление, автоматизирани с роботи и манипулатори. Събитието е част от дейностите на „Арсенал“, посветени на 100 години от установяването му в Казанлък и 146 години от създаване на предприятието.
Ден преди професионалния си празник – 26 октомври, Димитровден, арсеналските строители са горди да посрещнат 100-ия юбилей на строителната дейност в предприятието. Тя е започнала през 1924 година с първия конец, опънат да определи мястото на първата сграда на Военната фабрика в Казанлък, с първата копка и първия положен камък. За да се изгради един завод с мащабите на цял град, за който и днес се говори с уважение и респект у нас и по света.
В Брой 339 на в. „Трибуна Арсенал“ разказваме за работническите фамилии, няколко поколения на които са свързали живота си с „Арсенал“. Разказваме за ветераните и за младите арсеналци, за жестовете на добротворство от страна на дружеството и на Коалиция „Алтернативата на гражданите“, за науката и изкуството, преплели се в Долината на тракийските царе.
В навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември, на страниците на вестника сме отделили подобаващо място за един забележителен български учен - проф. Иван Шишманов.

Пожелаваме ви приятно четене на линка: https://www.zakazanlak.bg/archive/339.pdf