29 точки ще разгледат общинските съветници на заседанието на местния парламент в Казанлък, което ще се проведе на 26 септември в общинската зала „Инфра“. Сред предложенията са откриване на конкурс по избор на Обществен посредник на Казанлък. Кандидати за поста бяха педагогът Светослава Петрова и икономистът Мария Бресковска-Стоянова, но през юли нито една от двете кандидатури не успя да получи необходимия брой гласове. Затова се налага да започне нова процедура за избор на омбудсман.
Съветниците трябва да решат дали да се организира местен референдум, относно целеобразността Община Казанлък да поеме отговорността и опазването на монумента на Бузлуджа, за срок от 10 години. При одобрението на предложението на местната администрация допитването ще се проведе на 17 ноември.
В дневния ред са включени още изменения в бюджета и инвестиционната програма на Общината, одобряването на бюджетната прогноза за периода 2025-2028 година - етап II, изменение и допълнение на Наредба № 26 за определянето и администрирането на местните такси и цените на услугите на територията на общината. С проекта за изменение на Наредба №4 за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Казанлък се предлага изцяло нов раздел за режими на преференциално паркиране на ППС, превозващи хора в неравностойно положение.Промени предлагат и в пропускателния режим за товаро-разтоварна дейност в пешеходната зона на града, в таксите за кратковременен престой и други части от нормативния документ.
Сред останалите въпроси, които ще разгледат на сесията са още продължаването на социалната услуга „Грижи в дома“, кандидатстването пред Предприятието за управление на дейностите за опазване на околната среда да осигуряването на домашни компостери за зелени и други биоотпадъци, избор на одитор за финансовия отчет на многопрофилната болница и други.