Безплатни юридически и психо-социални консултации организират "Жените на Казанлък"

Под мотото „22 дни на предизвикателствата“ Сдружение „Жените на Казанлък“ организира кампания за предоставяне на безплатни юридически или психо-социални консултации. Всеки, които има нужда от подкрепа, ще може да се обърне за съдействия и подкрепа към специализираните екипи на сдружението по въпроси, свързани с домашното насилие, насилието, основано на пола, трудово законодателство, дискриминация и неравенства между мъжете и жените.Кампанията ще започне на 2 март 2023 г.от 16 ч в Младежки дом - Казанлък и ще продължи 22 работни дни. Инициативата е част от Програмата на сдружението за подкрепа, съдействие и обучение на жени, пострадали от домашно насилие и насилие на работното място или други форми на дискриминация, нарушаване на трудовото законодателство, неравнопоставеност.

„Ние изразяваме готовност да отговорим на предизвикателствата. А те се нуждаят от решения. Решения в името на жените и техните права. С тази инициатива ще направим опит да се преодолее апатията, която е обзела голяма част от българското общество, когато се касае за права на жените и защита от насилие. Тази инициатива ще бъде и призив за действие. Защото правата не са даденост, а са резултат от дълъг и упорит процес – социална промяна, промяна на нагласите и непримиримостта към насилието и дискриминацията. И не на последно място нуждаещите се жени и момичета сами да поискат, сами да пожелаят да отстояват правата си“, сподели идеята на кампанията Стела Кехайова, председател на Сдружение "жените на Казанлък".

Инициативата е със съдействието на програма „Мисия възможна“ на Български фонд за жените.

За предварителна заявка, мнения, предложения пишете ни на имейл: jeni_kazanlak@abv.bg или www.jenitekk.com. Тел.за контакти: 0893312144 ; 0893424797.