Най-много свободни позиции в актуалния бюлетин на Бюрото по труда в Казанлък са за среднисти – 87. Преобладаващите оферти са за работа в индустрията и търговската сфера. Търсят се седем машинни оператора, шестима механици на промишлено оборудване, заварчици, автомонтьори, електромонтьори, лаборант, програмист и други. В търговията обявените свободни позиции са за 15 продавачи, трима касиери, в обслужващата сфера има много предложения за готвачи, сервитьори, за работници на бензиностанции, администратори в хотели и други.
При хората с основно образование офертите са 15. Най-много са предложенията за шофьори на тежкотоварни автомобили, както и за производство на струнни музикални инструменти и помощник-готвачи.
При висшистите осем са обявените свободни позиции за учители в различните степени на образователната система. Търсят се още двама специалисти в железопътния транспорт, трима счетоводители, четири медицински сестри, лекар-педиатър, медицински лаборант, двама икономисти и технолог-химик.