Кино панорама за Дечко Узунов показват в Художествената галерия Кино панорама, посветена на художникът Дечко Узунов могат да видят посетителите на Художествената галерия в Казанлък, от 30 август до 1 септември. Инициативата е част от честването на 125-годишнината от рождението на именития художник, и е включено в програмата на ежегодните Празници в Долината на тракийските царе 2024 г., екипът на Художествена галерия - Казанлък, съвместно със Софийска градска художествена галерия, са подготвили за жителите и гостите на града своеобразна кино панорама, посветена на един от най-големите български художници - Дечко Узунов.
Панорамата включва спомените за Дечко Узунов на проф. Аксиния Джурова, проф. Валентин Старчев, проф. Григорий Григоров, Елза Гоева, Иван Б. Иванов, Марин Добрев, Мария Стефанова. Общували пряко с Дечко Узунов, във видеоинтервютата с тях ще оживяват интересни факти и случки от неговия живот, от студентските им трепети в Академията, от работата им по някои от монументалните обекти, от съвместните им пътувания за изложби и т.н., посочват от Художествената галерия.
При посещението си в централната сграда на Художествената галерия, жителите и гостите на града ще открият обособен видеокът, в който ще могат да се отдадат на едно чудно пътешествие в миналото на художника. Записите са събрани по повод 125-годишнината на художника, и след столичната им премиера се представят за първи път в родния му град.