Нов конкурс за омбудсман обявиха в Казанлък Обявен е конкурс за избор на омбудсман на Казанлък. Кандидатите трябва да са пълнолетни, психически здрави, неосъждани, български граждани, с високи морални качества, с постоянен адрес на територията на община Казанлък, със завършено висше образование и минимум 5 години трудов/осигурителен стаж.
Кандидатите за позицията на Обществен посредник трябва да представят мотивационно писмо; автобиография; диплома за завършено висше образование;
свидетелство за съдимост; документ, удостоверяващ трудовия/осигурителния стаж; удостоверение, че не се води на отчет в психодиспансер; документи по преценка на кандидата (за допълнителни квалификации, референции и др.). Документите се подават в канцеларията на Общински съвет - Казанлък, стая №7, в сградата на Община Казанлък, гр. Казанлък, ул. “Розова долина“ №6, в срок до 08.11.2024 г.
Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю. Списък на допуснатите до интервю кандидати и датите на провеждането на събеседването ще бъдат обявени след 11.11.2024 г. на сайта на Общински съвет - Казанлък.
Общественият посредник се избира с решение на Общински съвет Казанлък, с квалифицирано мнозинство от 2/3 от членовете си.