91 са свободните работни места, обявени в Бюрото по труда, в Казанлък. При висшистите най-търсени са медицинските сестри, за които има четири обявени позиции, търсят се и трима лекари. Актуални оферти има още за мениджър по продажбите, логопед, ресурсен учител и учител на деца с езиково-говорни смущения, психолог, социален работник и за асистент – със специалност „Растителна защита“ или „Агрономство“.
За хората със средно образование и професионална квалификация най-много предложения има за монтажници, електромонтьори, оператори на металообработващи и металорежещи машини, оператори за производство на взривни вещества. В индустрията се търсят още секционен майстор, галванотехник, техници за охранителна техника и за поддръжка на компютърни мрежи, контрольор по качеството и други. В сферата на услугите се търсят продавачи, чистачи и камериери, пощенски служители, шофьори, сладкар, ръководител продажби, управител на финансови дейности и други.
За кандидатите с основно образование най-много са предложенията за оператори в производството на автомобилни компоненти, за обслужващи кулинарен щанд, багеристи, търсят се още шивач, портиер и работник в рибовъдна ферма.